Værd at vide om perlite

Perlite er en naturligt forekommende vulkansk sten, som bliver udvundet fra åbne miner i eksempelvis Grækenland og Tyrkiet. Der findes forskellige typer perlite, og disse kan bruges til forskellige ting. Læs med videre her og få mere at vide om perlite. 

Typer af perlite og anvendelsesområder

Vil du gerne vide mere om de forskellige typer perlite og deres typiske anvendelsesområder? Så finder du en masse brugbar information lige her i dette afsnit.

  • Filter Perlite – Filter Perlite bruges til filtrering af øl, spiseolie, juice, enzymer m.m. Det kan også anvendes som fyldstof til eksempelvis maling, kosmetik og tandpasta.
  • Ekspanderet (uformalet) Perlite – Er der tale om coated (vandafvisende) perlite, bliver det brugt til isolering. Hvis det derimod er non-coated, så anvendes det for eksempel til planteavl, kosmetik, cementplader, isolering af rør, skrubbecreme og så videre.
  • Fillocell – Denne type kan bruges som fyldstof i spartelmasse, vandbaserede byggematerialer, kunstigt marmor, maling og belægninger, asfalt- og harpiksbaseret støbning m.m.

Mangler du perlite?

Er du på udkig efter perlite til et projekt, men ved du ikke helt, hvor du skal finde det henne, skal du ikke været fortvivlet. Der findes nemlig flere forhandlere, som sælger perlite. 

Du kan endda købe det online, så det bliver ikke meget nemmere for dig. Herved behøver du ikke besøge flere forskellige fysiske forhandlere for at se, om de eventuelt forhandler perlite. Det handler altså bare om at finde en online forhandler samt den rette type perlite. Køb perlite og kom i gang med dit projekt.