CLT træelementer til moderne byggeri

CLT eller Cross Laminated Timber er krydslimede lamellag i massivtræ i gran. Lamellerne er fingersamlet i tvær- og længderetningen, hvilket er med til at sikre nogle fantastiske konstruktioner, hvor holdbarheden er en stor faktor. Det får virksomheder og organisationer til at investere i moderne byggerier, hvor CLT indgår. CLT er en bæredygtig løsning til at lave bygninger, hvor lamellagene skaber en massiv konstruktion, der kan holde i årtier, samtidig med at æstetikken er på plads. 

Sikrere og stærkere konstruktioner er et vigtigt element i den moderne verden, hvor kreative hybridløsninger vinder frem. 

CLT er et naturprodukt, og det kan ofte rejse et par afklarende spørgsmål om brandsikkerhed. Da det består af adskillige lag sammenpresset træ, udviser CLT-byggeri overraskende imponerende funktioner i tilfælde af brand.

Kun overfladen vil forkulle. Det medvirker til at beskytte de bagvedliggende lag, så konstruktionen bliver stående. Det skaber en solidt og holdbar løsning der kan holde til alt slags vejr. CLT-byggeri er også et godt valg til energieffektivt byggeri. Ved opførsel af luft- og vindtæt bygning med CLT, giver konstruktionen en isolerende effekt. Med et CLT-byggeri kan man nøjes med 15 % mindre isolering end ved beton, og det kan mærkes.

Ved at samle byggerier med CLT kan man skabe en enkel og standardiseret samlingsproces mellem elementerne. Det er ikke nødvendigt at vente på, at samlinger hærder, hvilket gør det muligt at bygge 50 % hurtigere end med beton/stål, det giver mulighed for at færdiggøre projekter hurtigere, end man måske er vant til. Det giver samtidig mindre CO2 påvirkning, og anses dermed som fremtidens måde at bygge på.

Bygningsbeslag findes i et væld af forskellige former

Vinkelbeslag, Bjælkesko, Vindtrækbånd, Beslagskruer, Gerberbeslag, Sømplader, Træskruer ja der er mange typer af bygningsbeslag og søm og skruer der i det daglige byggeri har direkte indflydelse på konstruktionerne. Som håndværker ønsker man at arbejde med de bedst tænkelige produkter på markedet. Simpson Strong-Tie har mere end 50 år dygtiggjort sig indenfor bygningsbeslag, søm og skruer og har derfor en stor ekspertise og kvalitet i deres produkter. De leverer færdige produkter direkte til forhandlere rundt i norden og ude i verden. 

For at bygge stærkere og sikrere konstruktioner har man brug for at anvende kvalitets sikrede bygningsbeslag, søm og skruer. Der stilles store krav til byggeriets sikkerhed og holdbarhed i dag, og det stiller krav til elementerne der skaber det samlede byggeri.