Pas godt på dit værktøj – så holder det meget længere!

Er du en gør-det-selv-mand – eller kvinde for den sags skyld? Så har du formegentlig også et stort udvalg af værktøj, som lader dig fixe et væld af opgaver i hjemmet. Men husker du egentlig at passe godt på dit værktøj? Jo bedre du passer på det, desto længere tid vil det også holde – og det er mere miljøvenligt, end hvis du hele tiden køber nyt værktøj. Hvis du har brug for inspiration til, hvordan du kan passe og pleje dit værktøj bedst, så får du her et par gode råd.

Rengør dit værktøj fra tid til anden

Det kan ikke undgås, at dit værktøj vil blive meget beskidt, når det har været brugt i noget tid. Her kan det være en god idé at rense dit værktøj godt igennem en gang i mellem, således at der ikke sætter sig mere skidt en højst nødvendigt. Til at rengøre dit værktøj kan du blandt andet bruge en højtryksrenser, der kan få dit værktøj til at skinne, som om det var splinternyt.

Opbevar dit værktøj på smart vis

Ligger alt dit værktøj hulter til bulter i en værktøjskasse eller på gulvet i skuret? Så er der stor chance for, at værktøjet får ridser.

Ved at opbevare dit værktøj på smart vis eksempelvis i en værktøjsvogn eller værktøjsophæng, så undgår du, at dit værktøj tager mere skade end højst nødvendigt. Du bør ligeledes sikre dig, at dit værktøj opbevares tørt, da vand kan være med til at danne rustpletter på værktøj af jern og metal.

Håndtér værktøjet ordentligt

Når det skal gå stærkt, kan det hænde, at værktøjet bliver kastet på jorden eller i værktøjskassen. Det kan dog resultere i ridser og andre skader på dit værktøj. Så pas på dit værktøj og håndtér det ordentligt for at forlænge levetiden på det.