Find den bedste skruestik til dig

skruestik-carl-ras-skrue

En god skruestik er noget af det vigtigste i et veludstyret værksted. Skruestikken kan bruges til utallige formål, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad skruestikken kan bruges og anvendes til. Skal du for eksempel, ligesom jeg, save dele af en træplade, så er skruestikken behjælpelig, da den kan holde træpladen helt fast. Så kan du arbejde uden problemer, og få arbejdet gjort på let vis.

Hvad er en skruestik lavet af?

En skruestik er ikke bare en skruestik. Der findes flere forskellige varianter, og derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvilken skruestik, der opfylder dine behov. Når du skal orientere dig under kategorien “skruestik”, findes der også varianter som bænkskruestik, multiskruestik, skruestik med drejefod, skruestik til træ og maskinskruestik.

Hvad bruger man en skruestik til?

En skruestik er et redskab, der bruges til fastspænding af genstande mellem en fast kæbe samt en bevægelig kæbe, der er fastgjort til en spindel. En skruestik er et uundværligt stykke værktøj hos enhver gør-det-selv’er, der ønsker at lette arbejdet ved opgaver og projekter, der indebærer at file eller save emner. Her kan du med fordel nemlig spænde emnet ind i en skruestik og dermed arbejde på et stabilt emne, der ikke kan bevæge sig og besværliggøre arbejdet.

Vælg den rigtige skruestik

Der er mange ting, man skal tage højde for, når man skal købe ny skruestik – det er vigtigt, at den passer til opgaven. Det er ærgerligt at komme afsted med en skruestik, der ikke passer til det emne, man skal arbejde med. Vi har lavet en lille guide til dig, der skal investere i en ny skruestik – nogle få spørgsmål, som det kan være en god idé, at få afklaret.

  • Hvor robust skal skruestikken være?
    Din skruestik skal kunne holde emnet tilstrækkeligt fast, og den skal kunne tåle, at du slår på emnet. Derudover skal skruestikken være i stand til at dreje uden slør. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en skruestik er robust nok, bør du som udgangspunkt altid gå op i størrelse/styrke.
  • Hvilket emne skal skruestikket kunne spænde op?
    Vær ærlig og realistisk overfor dig selv. Du har ikke nødvendigvis brug for den største skruestik – det afhænger 100% af dine opgaver. Vælg en skruestik, der passer til de emner, du typisk arbejder med.
  • Hvor stor skal skruestikkens kæbebredde være?
    Du kommer ikke langt med dit arbejde, hvis kæbebredden er for lille til dit emne. Overvej derfor emnets størrelse, når du anskaffer dig en skruestik.