Hjælp til at vælge dit nye trægulv

Er du på udkig efter nye gulve til din bolig? Det er et stort skridt, som kan være svært at tage og gennemføre. Både fordi det kræver lidt af et opbrud i hjemmet, men også fordi der er så mange muligheder. Så her får du lidt hjælp med på vejen, så du ikke føler, at du tager forhastede beslutninger.

Bring naturen indenfor

Trægulve bliver kun smukkere med årene. Der er noget meget organisk ved at kunne se de mærker, man har sat, blive en del af plankerne. Med årenes slid, kan de næsten helt forsvinde, og gulvet skifte farve. At vælge trægulv er at vælge at bringe naturen indenfor i sit hjem. Det ligger i duften, lyden og følelsen af at gå på velbehandlet træ. Gulv af egetræ er en af de sorter, der virkelig opfylder disse idéer om trægulve. Desuden er det helt op til dig hvilket udtryk, du ønsker, gulvet skal have. Om det skal være parket, stavparket eller plankegulve, og om det skal være overfladebehandlet, lakeret eller ej.

Der er mange muligheder

Eg er et af de mest populære valg når det kommer til gulve, da det er en meget stærk sort, som holder til meget slid. Men der findes også mange andre sorter, du kan undersøge, inden du beslutter dig for, hvad det skal være. Heriblandt er der fyr, valnød og ask, som har hver sit udtryk. Det er værd at undersøge de forskellige sorter, så du er sikker på, at du træffer det rigtige valg. At få lagt nye gulve er ikke noget, man har lyst til- eller behov for at gøre særlig ofte, og derfor skal valget være gennemtænkt og passe til ens livsstil. Desuden kan du læse op på, hvorvidt plankerne er bæredygtigt udvundne ved at kigge efter FSC-mærket, så det også stemmer overens med dine værdier.