Gulvafslibning: Hvordan efterbehandler du dine gulve?

trægulv

Til enhver omgang gulvafslibning hører også en grundig efterbehandling.

 

trægulvNår du skal efterbehandle dine gulve, kan du blandt andet gå med lakering, oliering eller sæbebehandling. Her i artiklen kan du læse meget mere om de fordele og ulemper, der er forbundet med de tre typer af efterbehandling.

1. Lakering – når du går efter et modstandsdygtigt trægulv

Lakering giver dig en slidstærk og modstandsdygtig overflade på dine trægulve.

Med lak får du trægulve, der er nemme at rengøre, og som ikke suger skidt og snavs til sig. Du kan købe forskellige former for lak til dine gulve, og du kan både få en blank eller mere mat udgave.

Skulle der opstå dybe ridser eller andre skader på dit trægulv, der er blevet lakeret, kan det blive nødvendigt at slibe dine gulve på ny og give dem en ny omgang lak. Det er nok den største ulempe ved lakering.

2. Oliering – når du er til et mat look

Er du ikke så vild med det blanke look, som du får, når du behandler dine trægulve med lak? Så kan du med fordel kaste et blik på oliering i stedet.

 

Du får trægulve med et mere mat look, hvis du efterbehandler med olie, og du kan tilmed vælge et produkt med hvidpigmentering, hvis du ønsker det.

Tag gerne en hærdende olie ned fra hylden i byggemarkedet, da den gør dine trægulve mere modstandsdygtige.

Vær obs på, at oliering er en mindre slidstærk løsning end lakering. Oliering kan dog nemmere friskes op med en ny oliebehandling i tilfælde af slitage eller ridser.

3. Sæbebehandling – når du er til et naturligt look

Sæbebehandling giver dig de mest naturlige trægulve, og du får nogle usædvanligt flotte trægulve, hvis du går med den løsning.

Du skal dog have i baghovedet, at sæbebehandling ikke er den mest rengøringsvenlige løsning. For at holde dine sæbebehandlede gulve flotte kræver det, at du er flittig med gulvspand og gulvklud. Ellers kan dine trægulve hurtigt komme til at se slidte og uplejede ud.