Har du styr på sikkerheden i din butik?

Som butiksejer er det dit ansvar, at der er god sikkerhed i din butik. Det et for dine kunders, dine medarbejders og for din egen skyld, at der er mange sikkerhedsregler.

Der er mange forskellige typer af sikkerhed, og du skal have den rigtige type til din butik. Hovedreglen er, at du aldrig kan have for meget sikkerhed.

Når du skal vælge sikkerhed i din butik, er der nogle forskellige typer af sikkerhed, du skal vælge imellem. Hvis du sælger dyre smykker, elektronik eller andet af høj værdi, er det en god ide at skrue ekstra højt op for sikkerheden i din butik. Hvis du derimod sælger mindre ting af ikke så høj værdi, kan du nøjes med at have enkle sikkerhedsmetoder, som er de mere almindelige slags.

Alarm

Uanset hvad du sælger, bør du have en alarm i din butik. Alarmen skal være tilkoblet en central, så den bliver udløst, hvis der sker et indbrud. Alarmen skal også have en batteribackup, så den virker, selv om strømmen går.

Overvågning

Det er en god ide at have overvågning på den ydre facade af butikken og inde i din butik. Kameraerne skal være synlige, så forbipasserende i de mørke nattetimer ved, at de bliver overvåget.

Branddør og brandalarm

Det er lovpligtigt at have en branddør, når du har en erhvervsejendom, hvor kunder og folk der arbejder, kommer hver dag. Alt efter hvor stort arealet af din butik er, kan det være, at du skal have flere branddøre.

Derudover skal du naturligvis have en brandalarm i din butik. Alarmen skal være tilkoblet en central, så den bliver udløst, hvis der er brand. På den måde er du sikret at få brandvæsenet ud til din butik, hvis der opstår brand, når du ikke er der.