Grønne tiltag i hjemmet

Dette indhold er sponsoreret.

I takt med de stigende klimaudfordringer er det på tide, vi hver især gør vores for at passe godt på vores miljø og klode. Derfor bliver du i denne artikel introduceret for en række forskellige grønne tiltag, der dels kan skåne miljøet og derudover spare dig for mange penge på længere sigt. Vi skal blandt andet se nærmere på solenergi, som giver dig grøn energi ved at udlede langt mindre CO2 end de traditionelle, fossile brændsler. Læs med nedenfor.

Det skal du vide om solenergi

Selvom verden står over for store klimaproblematikker, bliver danskerne heldigvis bedre og bedre til at levere mere grønt. Derudover har den teknologiske udvikling også en vigtig finger med i spillet, da det i dag er muligt at foretage mange grønne tiltag i hjemmet, uden det kræver det helt store fra din side. Noget af det, der især er blevet populært at indføre, er solenergi. Solenergi er generelt billigt og ikke mindst let tilgængeligt sammenlignet med mange andre energiløsninger, som for eksempel olie eller kul.

I Danmark har man valgt at udnytte solenergien i de danske hjem ved hjælp af solenergiceller, der lagrer solenergien til elproduktion og opvarmning af boligen sammen med fjernvarme. Solenergi er nemlig ganske enkelt den energi, der kommer fra Solen, som kan udnyttes i forbindelse med både elproduktion og opvarmning. Før det kan lade sig gøre, er det dog nødvendigt, du investerer i solceller, som netop er i stand til at omdanne energien fra Solen til den strøm, du bruger i dit hjem.

Solenergien har derfor både det formål at agere solkraft, men også solvarme, som vi bruger i løbet af dagen til alt lige fra tøjvask, til bade og til belysning. I Danmark har vi generelt et stort fokus på grøn energi – heriblandt solenergi, som også er i rivende udvikling. Med det rette udstyr vil solenergien således blive omdannet til andre energiformer i en transformationsproces, der resulterer i varmekraft og elektricitet.

Øvrige grønne tiltag

Udover etablering af solceller, er der selvfølgelig også andre måder, hvorpå du kan skabe flere grønne tiltag i dit hjem. Blandt andet er et godt råd at sætte dit køleskab på +5 og fryseren på -18 grader for dels at spare penge, men også bruge mindre strøm. Desto køligere du ønsker, dine hårde hvidevarer skal være, desto mere strøm bruger de og i den forbindelse også mere CO2. Udregninger viser, at for hver grad, du nedsætter temperaturen i et køleskab eller en fryser, desto mere vil strømforbruget stige med 2 -5 %.

Heldigvis findes der miljøvenlige køleskabe og frysere. Her kan du nemt undersøge, om de pågældende hårde hvidevarer er strømbesparende ved at holde øje med energimærkningen. For at få den bedste energimærkning, skal du gå efter A+++ certificeringerne. EU har nemlig indført en energimærkningsordning for de energirelaterede produkter, som er obligatorisk. Herigennem kan du derfor nemt spotte de energivenlige produkter – blandt andet frysere, opvaskemaskiner, vaskemaskiner og meget andet, der sikrer mindre CO2-udledning og store pengebesparelser på dine elregninger.