Gør akustikken i storrumskontoret bedre

En kontormiljø kan være en kreativt og spændende miljø, hvor erfaringer udveksles og mennesker mødes. Derfor er det også vigtigt, at trivslen er topprioritet, og medarbejderne har det godt og finder sig tilpas i miljøet. Der kan dog også simple problemer med akustikken, der kan fylde enormt meget på en problematisk måde i dagligdagen.

Hvis du enten arbejder i- eller ejer et storrumskontor, hvor flere medarbejdere arbejder sammen i samme rum under samme tag, har du måske oplevet problemer med akustikken. Et kontor befinder sig typisk også i lokaler, der er bygget mere rustikt, som fx beton eller lignende. Dette kan netop give problemer med akustikken.

Der er dog en række ting, man kan gøre, for at afhjælpe den dårlige akustik:

Få tæpper til kontoret

Med tæpper til kontor kan man tage meget af den dårlige akustik. Når hele gulvet belægges med tæpper, vil det skabe en overflade, hvor lyden ikke kan hoppe videre – for at beskrive det bedst muligt. Lyden stopper altså, og hopper ikke videre rundt til loftet og væggene, som så kaster det tilbage til gulvet i en endeløs cirkulation.

På Egecarpets.dk kan du finde en masse forskellige muligheder til denne løsning. Der er helt sikkert noget, der passer helt perfekt ind på lige netop dit kontor.

Sæt lyddæmpende plader i loftet

Det er også muligt at få lyddæmpende plader til loftet eller væggene. Disse plader har samme funktion som tæpper, ved at de stopper lyden mod at hoppe videre ud i rummet. Det vil altså være med til at fjerne den vibrerende fornemmelse i et stort kontorlokale, som får alle lyde til at runge forstyrrende.

Pladerne i dag er fremstillet til at være enormt tynde og have samme farve som loftet, for at falde langt mere ind i omgivelserne, uden at de gør sig bemærkede ved at være store, klodsede og grimme.

Sæt ting op på væggene

Man kan også overveje at dekorere væggene. Her kan man hænge billeder, ting, tæpper, pynteting eller andet op, som alt sammen er med til at tage lyden. Dette giver den samme effekt, som forskellen på før og efter, når man indretter et ganske normalt værelse. Her kan man typisk også høre markant forskel på lyden.

Hvis I er helt idéforladte, kan I også få plader til væggene. Men det er mere inspirerende at finde på kreative løsninger, så der samtidig er noget spændende at kigge på. På den måde skaber I også de helt perfekte rammer og omgivelser til inspiration.