Sådan shopper du tøj til børn på miljøvenlig vis

Bæredygtighed fylder rigtig meget i dag. Det gælder især, når vi køber varer i form af mad, skønhedsprodukter, tøj og lignende. Det er godt, hvis debatten omkring bæredygtighed har medført, at du selv er blevet mere bevidst omkring dine forbrugervaner – men hvordan handler man egentlig bæredygtigt, når man shopper tøj til sine børn? Det kan du læse mere om i det følgende.

Gå efter mærker som er certificeret

Hvis du vil være sikker på, at det tøj du køber, er produceret med hensyn til miljøet, så kan du med fordel gå efter at købe tøj fra mærker, som er certificeret. Det kan være certificeringer såsom GOTS, oeko-tex, fairtraide og lignende. Disse certificeringer betyder, at tøjet er økologisk, bæredygtigt samt produceret under ordentlige forhold.

Gå efter god kvalitet – også selvom det kan være lidt dyrere

Selvom det kan være fristende at købe det billigste børnetøj, så er der god grund til at lade være. For børnetøj i god kvalitet har tendens til at holde meget længere, og du får derfor meget mere for pengene, eftersom det kan gå videre til næste generation, sælges eller foræres væk, når dit barn ikke længere har brug for det. Det gælder både, hvis du er på udkig efter et stort udvalg af handsker, vanter og luffer, eller hvis dit barns sommergarderobe skal fornyes.

Køb med omtanke

Enhver virksomhed – grøn agenda eller ej – har visse omkostninger ved at producere tøj, og uanset hvor mange hensyn man tager til miljøet, så vil det påvirke miljøet til en vis grad, når der hele tiden produceres nyt i takt med efterspørgslen. Derfor gør du klogt i at købe med omtanke. Det vil sige, at du kun bør købe det, dit barn har brug for fremfor at lade dig friste af de mange andre ting i forretningen.