Bidrag til en mere bæredygtig fremtid

Vi lever i en tid, hvor der løbende kommer mere og mere fokus på bæredygtighed og miljøbevidsthed. Det hænger selvfølgelig sammen med, at klimaforandringerne hele tiden skader jorden og dens beboere. Det er især i løbet af de seneste årtier, at jorden har oplevet uoprettelige skader, som er forudsaget af menneskabte fænomener.

Forskerne mener, at det ikke er for sent at stoppe disse skræmmende tendenser, men nævner ligeledes, at der skal handles nu, hvis det skal have en effekt. Så kan det være, at du tænker: Hvordan gør jeg det, og hvordan kan jeg bidrage? Du kan eksempelvis vælge at udskifte din eksisterende varmeløsning med en mere bæredygtig udgave. Det kan blandt andet være et jordvarmeanlæg. Hvis du vælger at investere i et jordvarmeanlæg, kan du få jordvarme tilskud, som du vil blive præsenteret for det nedenstående afsnit.

Hvad indebærer dette tilskud?

Tilskuddet er et energitilskud, som regeringen har oprettet med det formål at få danskerne til at udskifte deres eksisterende løsninger med mere moderne og bæredygtige løsninger. Det betyder, at hvis du vælger at få installeret et jordvarmeanlæg, kan du modtage finansiel støtte, så du kan spare en masse penge på installationen.

Hvordan ansøger jeg om energitilskud?

Hvis du ønsker at ansøge om et energitilskud, er det en fordelagtig idé at henvende dig til flere forskellige energiselskaber. Dette skal du vælge at gøre, fordi de forskellige energiselskaber ikke tilbyder det samme tilskud. Hvis du gør dette, er du sikker på, at du får det bedste tilbud. Når du har ansøgt, er det vigtigt, at du får en skriftlig godkendelse.

Du skal først henvende dig til håndværkerne, når du har fået en skriftlig godkendelse fra det energiselskab, du har valgt. Når du har fået installeret dit jordvarmeanlæg, vil du med tiden både spare penge og strøm, hvorfor dette er en løsning, hvor både dig og miljøet ender som vindere.