Sådan passer du på dit trægulv

Har du købt et nyt trægulv, så kan det godt betale sig, at du passer godt på dit nye gulv og behandler det på den rigtige måde. Her får du nogle tips til hvordan du bedst bevarer dine flotte gulve.

De rette rengøringsmidler

En af de vigtigste faktorer i forhold til at bevare et trægulvs flotte udseende er den rette pleje og frem for alt, at du anvender de rette pleje- og rengøringsmidler. Ikke mindst, hvis dit trægulv er olieret kan det have nærmest katastrofale følger, hvis du anvender de forkerte produkter.

Det kan være fristende at tænke, at et rengøringsmiddel er et rengøringsmiddel og så bare tage det, der står i skabet. Men det vil være en stor fejl og det er lang fra alle sæber, der er egnet til gulvvask. Et eksempel på det er at en række sæber så som opvaskesæbe er fremstillet til at opløse fedt. Anvender du en sådan sæbe på et olieret gulv, så vil du ikke bare fjerne snavset, men også olien. Gulvet mister så sin overfladebeskyttelse og vil ikke være beskyttet længere.

Et olieret trægulv vil også med tiden ved almindelig brug miste sin beskyttelse og det er derfor vigtigt, at du jævnligt plejer gulvet med olie.

Det er også vigtigt at du vasker gulvet på den rette måde, skifter du ikke vand ofte nok eller skylder du i beskidt vand, så vil gulvet med tiden få et gråligt skær. Det kan derfor være en god ide, at anvende to spande til gulvvask.

Produkter til beskyttelse af gulvet

For ikke at ridse gulvet, vil det være en god ide at undgå udendørs fodtøj samt at lægge gulvmåtter ved alle døre, hvor der er adgang til udearealer.

Det kan også anbefales at sætte filtpuder eller stoleglidere i teflon under stole og andre møbler. Alternativt kan du vælge at lægge et løst tæppe under møblerne. Ved en kontorstol eller andre stole med rullehjul er det en god ide at anvende en gulvbeskyttelsesmåtte.

Det er også en god ide at feje eller støvsuge jævnligt, så småsten og lignende fjernes.